Prokrastinering

Har du saker du skjuter på? Saker du vet är viktiga men är har mer motstånd än andra och alltid kommer sist på din lista? Grunnar du över hur vi kan få medborgare att i större utsträckning göra val de kanske innerst inne tycker är rätt men ändå inte gör?

Inom politiken jobbar vi dagligen med att påverka andra. Att rubba deras motivation med incitament och bestraffningar. Den här boken är ett utmärkt avstamp i den resa som Turner & Turner har påbörjat med oss. En resa som varesig vi vill det eller inte, gifter ihop vår egen motivation och de mekanismer som styr den, med de mekanismer som styr andra. De är exakt de samma.

The now habit visar på hur vi rutinmässigt lurar oss själva att skjuta upp stort som smått och vilka vägar som finns att vända det. Det är en djupdykning i hur den mest grundläggande mänskliga motivationen fungerar. Den är en pusselbit och inte mer i det pussel vi lägger i Ledare 2020 men när det gäller den personliga motivationen är den otroligt viktigt. Vill du bli en effektivare människa kan den här boken ta dig mil i rätt riktning. Läs!

Notera: Boken utgår ifrån att du upplever att du har ett problem med uppskjutarbeteende. Om det är en fjärran tanke för just dig, läs sammanfattningen istället och knyck slutsatserna. Forskningen säger att det är rätt unikt att inte ha problem med det om man är lagt åt det engagerade hållet.

Sammanfattning: http://lifehacker.com/5658620/the-now-habit-overcoming-procrastination-and-enjoying-guilt+free-play
Bok: http://m.adlibris.com/bok/the-now-habit-9781585425525
Ljudbok ( lite annan version, originalet är slutsåld ) :http://m.adlibris.com/bok/the-now-habit-at-work-perform-optimally-maintain-focus-and-ignite-motivation-in-yourself-and-others-9781596595217

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s