Khan Academy Sverige

För en lärare som vill att alla elever ska göra bra ifrån sig är det vktigt att få veta exakt vad varje elev inte förstår och få veta det snabbt. Då kan man rätta till det utan att eleven ska behöva gå bet, gissa och sitta och vänta eller för den delen gå och klura på det under veckan. Om vi skulle kunna få till stånd att alla elever gick ifrån varje lektion med en garanterad minimiförståelse så skulle skolans väld vara annorlunda.
Detta konceptet speglar arbetssätten som förorads inom både LEAN och SCRUM som används inom tillverknings- och mjukvaruindustrin. Bill Gates står bakom den ideella satsningen Khan academy. För att göra det busenkelt att förstå vad den går ut på har jag gjort en film:
Khanfilm
Samtidigt skrev jag i Östgöta Correspondenten, http://www.corren.se/asikter/debatt/starta-pilotprojekt-for-matematik-i-skolan-6394043-artikel.aspx

Faktablad Pressmeddelande (För länkarna krävs det att du trycker på knappen ‘Download’ och öppnar dem på din egen dator för att de ska visas rätt.)

Poängen med att satsa på Khan academy är att det frigör lärartid och då framför allt planeringstid. Eftersom den tiden skulle kunna läggas på att förbättra undervisningen skapar Khan academy förutsättningar för en bättre, kreativare och mer motiverande skola.

För att sätta fart på översättandet har och kommer jag regelbundet att affischera på campus i Linköping efter lärarstudenter med tekniska ambitioner. När framtiden knackar på dörren ska man öppna den. Jag är fast besluten att göra det.
Affischen finns här: Khan1_A3_poster.
Är du lärare eller verkar i en annan kommun är det fritt fram att sno den. Målet alltid är det viktiga, inte prestige. Jag vill se resultat!

Kommentera gärna. Alla kommentarer granskas före publicering.

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.